Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus Salasana: Muista minut

Profiili käyttäjälle kallej

  • POISSA
  • Rekisteröitymispäivä: 09.04.2010
  • Viimeksi paikalla: 10.08.2010
  • Aikavyöhyke: GMT +0:00
  • Paikallinen aika: 04:02
  • Viestit: 8
  • Profiilin katselut: 666
  • Asuinpaikka: Tuntematon
  • Sukupuoli: Tuntematon
  • Syntymäpäivä: Tuntematon

Allekirjoitus

Viestit

Viestit

emo
Erittäin hyvä ja kattava ranskankielinen sivusto aiheesta, missä kaikki Belgiassa toimivat palveluntarjoajat on esitelty:

- forum.adsl-bc.org/

...
Internetyhteys Bruss ...
emo
Tarkennus. Mio on Mitac'in belgialainen tytäryhtiö joka on vastuussa Euroopan operaatioista. Mitac osti hiljattain Navman'in siviilipuolen navigointisysteemin.

- www.mitac.com/micweb/Profile/IntroductionMain6.htm

- www.mio-tech.be/en/about-mio-technology.htm

Yksi TomTomin etu on sen selkeä käyttöliittymä sekä päivityksien ja uusien POI-pisteiden helppo asennettavuus ja saatavuus. Myös käyttäjien tukiryhmiä löytyy helposti.

Mainio laite, harmi vain kun se edelleenkin on melkoinen \"limppu\" useammista laihdutuskuureista huolimatta (osin makuasia). Ei juuri houkuttele käyttämään auton ulkopuolella. Nyt Q3/2007 tulevat Go 520 & 720 ovat 4.3\" näytöllä & 24mm paksuutta & 220g, ovat hoikistuneet lisää.

Testeissä se menestynyt mainiosti, vaikka on joskus menettänytkin ykköspaikkansa. L'Ordinateur Individuel N°190 Janvier 2007, testin ainoa TT, One V2 tuli viidenneksi ja kuulema tuoreessa TM'ssä jaetulle ykkössijalle Mion kanssa(TT'n malli?).

Ohessa TT saa viisi tähteä, joskin rinnalle olisi voinut valita hieman laadukkaampia verrokkeja:

- www.lesnumeriques.com/article-317.html

Osaako TT'n kartasto siirtyä kartasta toiseen maiden rajoja ylitettäessä?

Ps. Nykyisten eri alojen tuotannon valmistusmaihin liittyen. Montako prosenttia esim. Nokian tuotannosta, kokoonpanosta ja alihankkijoista sijaitsee Euroopassa.

Viestiä muokannut: J.K, aika: 13.07.07 13:39<br /><br />Viestiä muokannut: J.K, aika: 13.07.07 13:41
Gps- ja dvd-vinkkeja ...
emo
Mio on belgialainen Euroopan kolmanneksi suurin gps valmistaja. Se käyttää Tele Atlaksen karttapohjia.

PDA-GPS'ssä on kämmen-PC johon on integroitu gps-vastaanotin ja se toimii itsenäisen autonavigaattorin tavoin silloin kun siihen on asennettu karttaohjelma. Niitä myydään sellaisinaan tai valmiilla karttapaketeilla.

Esimerkiksi Mio P350 &amp;P550 on saatavilla sellaisenaan johon voi sitten ostaa haluamansa Windows Mobile (sen käyttis) yhteensopivan karttaohjelman, vaikkapa TomTomin tai jonkin muun. Sitä myydään myös valmilmiiksi asennetulla Euroopan kartastolla ja silloin se toimii autonavin tapaan tai vaikkapa jalkaisin. Paketissa on mm. autopidike.

On makuasia millaiseen malliin päätyy. Pieni vai isompi ruutu. Navigaattoreiden hyvien ääniopasteiden ansiosta ei ole tarpeellista kiikaroida herkeämättä ruuta. Kuitenkin kannatta ensin katsoa tieopasteet, sillä kartat eivät ole kaikista muutoksista jyvällä, vaikka mainioita ovatkin.

Pienikokoinen autonavi on kätevä ottaa taskuun mukaan vaikkapa vieraassa kaupungissa. Syöttää vain auton sijainnin ja jos seikkailu vie kauaksikin, niin löytää autolle takaisin. Niissä on jo valmiiksi paljon eri paikkoja, hotelleja, ravintoloita ja nähtävyyksiä ym. toimien varsinaisina matkaoppainakin. Niihin voi lisätä haluamiaan omia kohteita ns. POI pisteitä, huoltoasemia, pankkeja jne. tarpeen mukaan.

Jotkut moottoripyöräilijät sujauttavat pienen gps'n taskuun ja navigoivat opastekylttien ja pelkän ääniopasteen mukaan.

Mallit vaihtelevat varustukseltaan, autolaturi, verkkolaturi (kätevä kotona ja hotellissa), USB-kapeli, suojakotelo ja autoteline tietenkin ym. Joissakin on vain USB-kaapeli jonka kautta se akku myös ladataan. Toiminta-aika 3.5-4 tuntia on hyvä tulos, juuri parempia ei taida ollakaan (?).

Ostaessa kannatta katsoa millä karttapäivityksellä laite on myynnissä. Edelleen markkinoilla on 1-4/2006 kartoilla olevia malleja. Muistaakseni tuo Mio C320 tulee 1/2007 kartoilla. Tele Atlaksen edustaja sanoi 20% iin tiestöä tulevan joitakin muutoksia vuosittain.

Kannattaa ostaa navi Euroopan kartoilla, niissä on tietty Scandinavia mukana. Nykyisiin naveihin mahtuu koko Euroopan kartasto kerralla, jonka ansiosta ei tarvitse \&quot;pelata SD-korttia\&quot; vaihtelemalla karttoja tilanteen mukaan.

Ohjelmiin voi päivittää erilaisia tietoja, joskin uudet kartat esim. 2006'sta 2007'aan maksavat. Monissa tutkapaikkojen päivitys on maksutonta vuoden ajan.

Maasta toiseen matkustaessa on kätevää navilla jonka myös karttaa pyörittävä ohjelma osaa \&quot;matkustaa\&quot; kartalta toiselle, joka ei onnistu kaikilla naveilla.

Vaikkapa Bruxelles-Amsterdam-Hambourg sujuu katkoksitta. Ainakin Mion uusimmat karttaa pyörittävät ohjelmat toimivat näin. Muista malleista en tiedä, joskin yleistymään päin, oletan. Muussa tapauksessa tulee syöttää kohteeksi lähtömaan rajanylityspaikka ja ottaa sitten sama uusiksi rajan toisella puolella.

tjans. Mielestäni akun tulisi kestää paljon kauemmin. Kannattaa testata valmistajan reaktiota, saattaa tulla vastaan. On harmi ettei itsenäisissä naveissa ole vaihdettavia akkuja. Ainakin joissakin PDA-malleissa saattaa onnistua ja tietenkin puhelin-naveissa.
Gps- ja dvd-vinkkeja ...
emo
Navigaattorin hankintaan vaikuttaa omat mieltymykset ja paljonko siitä haluaa maksaa. Useimpia niistä voi käyttää autossa, mootoripyörässä, fillarilla ja jalkaisin. Laitteen toiminta-aikaan kannattaa kiinnittää huomiota ja varusteisiin joilla se myydään.

Vaihtoehtoina itsenäinen navigaattori (todella pieni mutta tehokas taskumalli tai perinteisesti isompi) PDA-GPS, PDA-puhelin-gps tai puheli-gps.

Useimmiten karttapohjina on joko Tele Atlas tai Navteq. Kummatkin ovat hyviä.

Uusimmassa Nokia 6110 Navigator mallissa gps-vastaanotin on integroitu itse puhelimeen. Se myydään paikallisilla kartoilla ja puheopastuksella jonka käyttö on maksutonta. Se käyttää hyvää Route66 systeemiä. Lisäkarttoja saa maksusta, noin 50€ per maa.

Lukemani perusteella se on saanut testeisä toimivuudeltaan paljon myönteistä palautetta. Miinuksena siinä on muihin gps-systeemeihin verrattuna enemmän maksullisia optioita, kuten kameratolpat (monilla vuosi tai kaksi maksutonta), uudet ääniopasteet, A-GPS jne. Samoin autopidike ja laturi optiona.

Ohessa inforikas ranskan- ja englanninkielinen sivusto:

- www.gpspassion.com

Yksi kiinnostava sivusto englanniksi:

- www.gpslodge.com

Sitten belgialaisen Mion sivut, jolla on mainioita laitteita:

- www.mio-tech.be/en/gps-navigation-device.htm

Miolla on uusi ja pajon kiitosta saanut C-sarja, C320 Euroopan kartoilla tarjouksessa 299€, jotka ovat kooltaankin kokoluokkansa slimmeimpiä malleja.

Mikäli haluaa todellisen monipuolisen taskumallin tyyliin i-Poid Euroopan kartoilla, jossa kuitenkin kaikki \&quot;isojen\&quot; ominaisuudet, niin paljon kiitosta saanut Mio H610 voisi olla hyvä hankinta. Toiminta-aika noin neljä tuntia. Ranskassa (Fnac) tarjoushinta 239€ (349€). Vastaavanlainen malli on Fujitsu-Siemens Loox N110, jota tosin hieman moititaan startin hitaudesta. Sillä on kuitenkin paljon tyytyväisiä käyttäjiä.

Muita monipuolisia ja melko pieniä malleja ovat Mio P350 &amp; P550 (PDA) tai uusin Mio A501 PDA-puhelin-gps. Se on varsin pieni ja maksanee Euroopan kartoilla noin 499€.

Ps. Itse olen myöskin ostamaisillani gps'ää ja hankinta on kallistumassa / kallistumaisillaan Mio H610 kannalle. Katsotaan.

Ps. Saisipa jokaisesta kirjoitusvirheestä vitos€n <br /><br />Viestiä muokannut: J.K, aika: 09.07.07 12:20
Gps- ja dvd-vinkkeja ...
emo
Tuossa Moniteur Automobilen taulukoissa on selkeästi manitut kW-luokat ja niitä vastaavat vakuutus hevosvoimat / CV.

Toisaalla löysin maininnan, että mikäli moottorin kW ja litratilavuus antavat erilaisen CV-luokan, niin silloin sovelletaan suurempaa luokkaa. Eli,moottorin kW'n lisäksi CV-luokkaan vaikuttaa moottorin litratilavuus.

Esimerkiksi 0 à 70 kW vastaa taulukossa 0 à 8 CV, kun taasen 2.2 à 2.7 L vastaa 12 à 14 CV. Tällöin esimerkiksi 2.2 L ja 70kW moottorilla varustettu auto menee luokkaan 12 CV.

Ohessa linkki jossa Moniteur Automobilen taulukkotiedon lisäksi mainitaan moottorin litratilavuuden vaikutus CV-luokkaan kW&amp;L Toivottavasti linkitys toimii.

Ps. Ilmeisesti ilman autoa Belgiaan muuttavat joutuvat hankkimaan ostamaansa autoon transit-kilvet kunnes ovat saaneet varsinaisen henkilötodistuksen?

Ps2. Omasta puolestani esitän ohimennen kiitokset nimimerkille \&quot;sappalai\&quot; joka tuossa alempana kertoi miten uuden vientiauton rekisteröinti oli sujunut käytännössä. Hyödyllisiä tietoja monille joille asia tulee ajankohtaiseksi.
Henkilökortti &gt; A ...
emo
Olen samaa mieltä, Moniteur Automobilen sivut ja tiedot ovat selkeästi ja hyvin tehdyt, muutoinkin mukavat sivut lukea.

Tuosta Diesel-autoja koskevasta maksusta siellä mainitaan taulukon yläpuolella:

(C) 'La taxe compensatoire des accises' et perçue annuellement pour les voitures à moteur Diesel en complement de la taxe de circulation.

Vaikka teksti antaa ymmärtää vuosittaisesta lisämaksusta, niin mitä ilmeisemmin se kuitenkin on jo sisällytetty tuohon vuosittaiseen 'liikennöintimaksuun', mistä myös johtuu bensamalleihin nähden korkeampi vero / maksukin.

LPG &gt; GPL 'Gas de Pétrole Liqéfié', ellen erehdy, kirjainjärjestys vain on eri (itse vahingossa kirjoitin GLP). Ohessa tietoa aiheesta lisää, toivottavasti linkki toimii:

- www.linternaute.com/pratique/automobile/...-essence-ou-gpl.html

...
Henkilökortti &gt; A ...
emo
Aiheesta on jo ollut palstalla aiemminkin keskustelua, mutta ajattelin kuitenkin laittaa uuden aloituksen joka sisältää joitakin extra-kysymyksiä, ovat sitten näin kaikki yhdessä \&quot;nipussa\&quot;.

1) Belgialainen henkilökortti.

Mikäli kaiken lukemani olen oikein tulkinnut, niin auton rekisteröimiseksi Belgiaan tulee ensin saada varsinainen belgialainen henkilötodistus, väliaikainen ei tähän sovellu. Joissakin tapauksissa (usein?) tuon henkilötodistuksen saaminen voi viedä viisikin kuukautta.

2) Käytetyn, toisessa EU-maassa rekisteröidyn, auton rekisteröiminen Belgiaan.

Toisessa EU-maassa rekisteröidyllä autolla saa ajaa Begiassa kuusi kuukautta, josta mm. tuossa Belgia-oppaassakin mainitaan. Ilmeisesti autoa ei tarvitse ilmoittaa maahantuoduksi ennen tuon ajan umpeutumista?

3) Ongelma. Auton vakuuttaminen tuon kuuden kuukauden aikana.

Oma vakuutusyhtiöni vakuuttaa auton ainoastaan kuukauden ajan maahanmuutosta (en asu Suomessa). Voineeko belgialainen vakuutusyhtiö vakuuttaa toiseen EU-maahan rekisteröityä autoa sen olemassa olevilla kilvillä? Käymieni keskustelujen perusteella siihen ei lienee olisi lakisääteistä estettä EU'ssa, vaan kyse on lähinnä vakuutusyhtiöiden omasta käytännöstä (?).

Mikäli siirtokilpien hankkiminen extra-kalliine vakuutuksineen olisi ainoa vaihtoehto, niin tulisiko ne hankkia jo lähtömaasta vai Belgiasta? Loogisesti ajatellen belgialaiset siirtokilvet edellyttänevät myös auton katsasamista paikan päällä?

Ps. Belgialaisista autovakuutusyhtiöistä yleensäkin, kuulisin mielelläni suosituksia. Ethias oli jossakin pikaisesti näkemässäni vertailussa varsin hyvin sijoittunut.

4) Autoon ja sen käyttöön kohdistuvat verot ja maksut.

A) La taxe de mise en circulation (TMC), Rekisteröintivero / maksu aina auton rekisteröinnin yhteydessä.

La taxe de circulation, vuosittainen auton käyttömaksu jonka indexiarkistus joka vuoden 1. heinäkuuta, perustuen auton verohevosvoima-luokkaan.

C) La taxe compensatoire des accises, edellisen lisäksi, Diesel-autoihin vuositain kohdistuva kiinteä vero, josta AutoMonitorin sivuilla mainintaan, mutta josta en kuitenkaan ole havainnut mainintaa palstan eri ketjuissa.

AutoMonitorin sivulla on taulukko GPL-polttoaineella varustettujen autojen vuosittaisesta lisämaksusta, vaan ei tarkennusta Diesel-mallien maksusta, pelkkä maininta. Onko tuon maksun suuruudesta tietoa?

Tuolla AutoMonitorin sivuilla on hyvät taulukot hevosvoimaluokista (CV) ja niiden mukaisista veroista, joihin tälläkin palstalla on mainiot linkit.

Mutta yksi taulukko kuitenkin puuttuu, nimittäin autojen merkki ja mallikohtainen &gt; josta kävisi ilmi / voisi tarkistaa eri automallien hevosvoimaluokat. Autolehdissä usein on hitataulukoiden yhtedessä mainittu myös auton CV-luokka, joskaan nettiversiosta en toistaiseksi onnistunut sitä löytämään. Vinkit ja linkit tervetulleita

5) Ajokortti. Onko Belgiassa otettu käyttöön pientä luottokortin kokoista EU-ajokorttia?

Oma jo hiljalleen museoituva suomalainen pinkki-pahvini alkaa olla jo matkansa päässä kunnoltaan kuin valokuvansakin puolesta ja vaihto edessä. Tiedustellessani asiaa Helsingin ajokorttitoimistosta, sanoivat ettei ulkosuomalainen voi uusia ajokorttiaan Suomessa.

Kaikki huomiot ja kokemukset tervetulleita
Henkilökortti &gt; A ...
Lisää
Sivu luotiin ajassa: 0.15 sekuntia