Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus Salasana: Muista minut

Profiili käyttäjälle AnneS

  • POISSA
  • Rekisteröitymispäivä: 25.08.2009
  • Viimeksi paikalla: 31.08.2009
  • Aikavyöhyke: GMT +0:00
  • Paikallinen aika: 06:53
  • Viestit: 22
  • Profiilin katselut: 749
  • Asuinpaikka: Tuntematon
  • Sukupuoli: Tuntematon
  • Syntymäpäivä: Tuntematon

Allekirjoitus

Viestit

Viestit

emo
En tiedä parhaasta, mutta meillä käytössä Telenet. Lähes parasta, mitä Belgiassa olomme aikana on tapahtunut (jos ajatellaan, miten paikalliset ihmiset, firmat, kaupat etc. ovat toimineet). Tosin suurin osa hyvyydestä menee UPC:lle, joka liitettiin Telenettiin, mutta eipä mitään ihmeempiä muutoksia (hyvään tai huonoon) ole tapahtunut.

Belgacomista olen kuullut vähän huonoa.
Internetyhteys Bruss ...
emo
Tonton kirjoitti:
Kotikaupunki muuttumassa Brysseliksi ja kiinnostaisi tietää miten onnistuu auton parkkeeraus jos taloyhtiöllä ei ole tarjota parkkipaikkaa/autotallia? Eli miten kadunvarsipaikoituksen lupa-asiat toimii ja onko vaikeuksia löytää vapaita paikkoja? Lähinnä kiinnostaa alueiden \"Woluwe Saint Pierre\" ja \"Woluwe Saint Lambert\" tilanne.


Alueesta riippuen vapaita kadunvarsipaikkoja on vähän tai vielä vähemmän. Autoja vaan tuppaa olemaan täällä paljon.

Kadunvarsipysäköinnin lupa-asioissa pitää olla yhteydessä asuinkuntaan. Jokainen kunta kuulemma saa päättää itse, miten menettelee asian kanssa. Meillä Schaerbeekissa anomus sisään kuntaan ja lupalappu tulee jossain vaiheessa (ei vielä kokemusta, tuossa se lappu on ollut valmiiksi täytettynä jo kohta kaksi vuotta).

Suosittelen kuitenkin etsimään ja löytämään kohtuuhintaisen vuokratallin. Säilyy mielenrauha. Sitä kun ei koskaan tiedä, mitä porukkaa tuolla ulkona liikkuu. Ja missään nimessä ei mitään tavaraa esille autoon, kun sen yksin jättää, siis ei mitään.
Parkkeeraaminen ja a ...
emo
GPS-laitteita saa alan liikkeistä, mm. TomTom ja mitä niitä nyt muita oikaan. Itsellä oli lainassa kerran Tomtom ja kyllä se oli ihan kiva käyttää. Yksi isohko motikka, joka laitetaan tuulilasin alle sopivasti. Kosketusnäyttö oli helppo käyttää ja kun kadun nimen syötit niin sieltä alkoi tulla ehdotuksia joko jo ennestään syötetyistä nimistä tai sitten itse koneeseen tallennetuista kadun nimistä (eli siitä karttaohjelmasta).

Itsellä on ollut kohta 2 vuotta käytössä Navicore niminen karttaohjelma, joka toimii kännykässä. Olen siihen enemmän kuin tyytyväinen, vaikka se ei ihan niin helppokäyttöinen olekaan kuin nuo puhtaat gps-laitteet. Tähän hommaan tarvitaan sopiva puhelin (puhelimessa pitää olla käyttöjärjestelmä, missä karttaohjelma pyörii) ja erillisen paikantimen, jolla muodostetaan yhteys satelliittiin. Alkuperäinen paikannin hajosi tänä keväänä. Uusi (itse asiassa Tomtomin) paikannin on loistava, yhteys tulee todella nopeasti.

Kännygps:n pieni miinus on puhelimen pienempi näyttö, mutta silläkin kyllä pärjää. Plussaa taas on puhelimen ja paikantimen pieni koko, jolloin se on helppo ottaa mukaan vaikka kaupungille, jolloin voit navigoida vaikka kävellessäsi.

Jos olen oikein ymmärtänyt niin tuollaisen Tomtomin kun ostaa niin kaikki on valmiina. Kännykkä tsydeemissä on useampi asia, mitkä pitää ottaa huomioon (puhelin, paikannin, karttaohjelma ja siihen maat sekä muistikortti).

Se, missä navigaattoria tarvitsee, määrää millaisen kartaston ostaa. Maita voi ostaa yksittäin tai koko Euroopan. Eri valmistajilla tietenkin variaatioita. Navicorelta ainakin saa Benelux maat omassa paketissaan, joka on ollut hyvä, kun on reissattu Hollantiin. Toisaalta koko Euroopan kartasto on suhteessa yksittäiseen maahan selkeästi halvempi, jolloin kannattaa tosissaan miettiä, mitä ostaa.

Sitten tuo toinen, DVD. Kahden näytön koneesta ei ole kokemuksia, mutta laitan silti tähän kahdesta koneesta. Eka kone oli NextBase, joka ostettiin Suomesta. Kone ikävä kyllä ei toiminut niin kuin sen piti, jolloin keskustelu myyjäliikkeen kanssa tuli käytyä (pitkä ja turhauttava sellainen, mutta saimme kaupan purettua). Se siitä.

Krefelistä ostimme laitteen nimeltä Scott (malli DPXi 900sb), joka oli täysi tuntemattomuus meille. Myyjän vakuuttelut ja koneen hyvä ja viimeistelty ulkonäkö sekä kattava varustepaketti puolsi ostopäätöksen tekemiseen. Sitä päätöstä ei ole tarvinnut katua. Kone on toiminut juuri niin loistavasti kuin sen toivoimmekin:

- hyvä kuva ja riittävän kova ääni (kuulokemahdollisuus myös)
- soittaa myös itse poltettuja (suuri kriteeri)
- varustepaketti, johon kuuluu mm. kantolaukku ja remmit, jolla laitteen saa etuistuinten väliin hyvin roikkumaan, josta meidänkin kolme lasta hyvin siitä elokuvia katselee
- kaukosäädin
- laite toimii reisussa niin autossa kuin lomakohteen telkkarissa, jos telkkarissa vain on oikeat liitännät (muistaakseni johdot tuli mukana)
- akku, laturi ja autojohto kuuluvat tietenkin pakettiin

Akkua emme ole vielä kertaakaan tarvinneet, joten siihen en ota kantaa.

Hintakaan ei ollut paha, reilu 200 euroopan taalaa vuonna 2006. Siis loistava hinta/laatu suhde.

Jaa, näyttää tuossa olevan vielä USB paikkakin. Emme ole sitä kuitenkaan kokeilleet.
Gps- ja dvd-vinkkeja ...
emo
Paha mennä sanomaan varmasti kun en ole töissä, mutta mitä olen kuulostellut niin menet töihin ja saat siitä palkkaa. Ensi vuoden loppukeväällä postilaatikkoon kolahtaa veroilmoitus, jonka täytät ja palautat kesäkuun puoleen väliin mennessä. Sen jälkeen verottaja verottaa sinua. Eli ekan vuoden palkasta pitää laittaa vähän syrjään vuoden päässä odottavia veroja. Ekan verotuksen jälkeen verottajalla on tietoja sinun tuloista, jolloin ennakonpidätyskin voidaan suorittaa.<br /><br />Viestiä muokannut: Daytripper, aika: 04.07.07 11:23
verovirasto?
emo
Sulla varmaan on siljan ja vikingin hinnat jotenkin tiedossa. Vertaile niitä Finnlinesin hintoihin.
Auto Suomeen
emo
Ehkäpä yksi etu on se, että kun ostat auton Suomesta niin saat Suomen oloihin sopivan auton. Meidän Belgiasta ostetussa autossa ei ole lohkolämmitintä eikä sisätilapistoketta joten nuo pitää jälkikäteen asentaa, jos/kun auton viemme Suomeen aikanaan. Ja todennäköisesti tulee kalliimmaksi, kuin jos olisi ostanut lisävarusteena auton oston yhteydessä.
Verovapaan auton alv ...
emo
J.K kirjoitti:

C) La taxe compensatoire des accises, edellisen lisäksi, Diesel-autoihin vuositain kohdistuva kiinteä vero, josta AutoMonitorin sivuilla mainintaan, mutta josta en kuitenkaan ole havainnut mainintaa palstan eri ketjuissa.

AutoMonitorin sivulla on taulukko GPL-polttoaineella varustettujen autojen vuosittaisesta lisämaksusta, vaan ei tarkennusta Diesel-mallien maksusta, pelkkä maininta. Onko tuon maksun suuruudesta tietoa?


Minusta nuo maksut ovat varsin selkeästi sanottu tuolla Moniteur Automobilen sivuilla. LPG-lisähinta käsittää mielestäni sekä bensa että diesel autot. Tosin nyt täytyy todeta, että en edes tiedä tarkkaan mitä tuo lpg on.

La taxe compensatoire des accises. Bensa-autoille on määrätty vuosittainen vero, joka ei ole sama kuin dieselautojen vuosittainen vero. Tämä korvaava vero (la taxe compensatoire) on määrätty dieselautoille erikseen ja tämä taulukko löytyy siitä samaiselta sivulta bensataulukon (essence) vierestä.

Näin minä sen ymmärrän, koska mitään ylimääräistä dieselveroa en maksa.
Henkilökortti &gt; A ...
emo
Hesalli kirjoitti:
Onko kenelläkään tiedossa saako Brysselistä tai lähialueilta kitkarenkaita, (esim. nopeusluokka Q max.160 km/h) joilla olisi käyttöä pohjolan tai alppien lumiolosuhteissa?


Uskoisin, että tuollaisiakin renkaita saa. Tilanteen kartoittamisen voi aloittaa vaikka täältä &gt; http://www.pneusonline.be. Tietty tuo on vain nettikauppa, mutta kyllä siellä renkaita ainakin on tarjolla, joten miksei niitä olisi kunnon kaupoissakin.

Mutta toki myönnettävä on, että noin alhaisen nopeusluokan rengas saattaa olla kiven takana.

Entä saako ko. renkailla ajaa laillisesti Belgian teillä?


Miksi ei saisi. Nastathan vain on kielletty. Mun mielestä kitkarenkaiden käyttö ei ole sidottu mihinkään nopeusluokkaan.<br><br>Viestiä muokannut: Daytripper, aika: 09.10.06 16:49
Mistä saisi kitkaren ...
emo
Oletko katsonut, mitä klubin Belgia-opas kertoo rekisteröinnistä.

Eikös Suomen vientikilvin varustettu auto ole kuitenkin ns. ulkomailla rekisteröity auto, jolloin se pitää rekisteröidä Belgiassa 6 kuukauden kuluessa.
Auton rekisteroinnis ...
Lisää
Sivu luotiin ajassa: 0.12 sekuntia