Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus Salasana: Muista minut
  • Sivu:
  • 1

AIHE: Muuttoauton vienti Belgiasta Suomeen

Muuttoauton vienti Belgiasta Suomeen 4 vuotta, 5 kuukautta sitten #8649

Onko kellaan kokemusta: Onko Belgiasta mahdollista ostaa verovapaa auto ja vieda se Suomeen muuttoautona ?

Vs: Muuttoauton vienti Belgiasta Suomeen 4 vuotta, 5 kuukautta sitten #8650

  • Lasu
  • POISSA
  • Viestit: 76
Moro !!
On mahdollista, koska uuden auton alv maksetaan siihen maahan missä se otetaan käyttöön.
Muuttoauton autoverohuojennus on muuttunut niin, että sen saa vuoden 2017 loppuun mennessä viedyistä autoista, jotka on ollut omistuksessa tai sitova kauppasopimus tehtynä vuoden 2014 loppuun mennessä, eli ei siis enään vuonna 2015 ostetuista. Autovero tulee siis muuttoautosta maksettavaksi ilman ko. huojennusta, paitsi jos kuulut erityisryhmään kuten ministeriöiden palveluksessa olevat, Eu-virastoon töihin menevät jne. nämä poikkeukset on lueteltu tullin ohjesivulla.
Lasse
Viimeksi muokattu: 4 vuotta, 5 kuukautta sitten Kirjoitti: Lasu.

Vs: Muuttoauton vienti Belgiasta Suomeen 4 vuotta, 5 kuukautta sitten #8653

Kiitos Lasu, talta osin asia selva.
Viela jatkokysmys: kuinka mahtaa Suomen viranomainen tulkita tyosuhdeauton leasing-sopimusta tassa tilanteessa, onko se omistusta ja sitova kauppasopimus kuten haluavat ?

Leasingsopimus on tietenkin Belgilaisen yrityksen nimissa ja mina olen haltija ja sopimuksessa on lunastuslause.

yst.terv. Kimmo

Vs: Muuttoauton vienti Belgiasta Suomeen 4 vuotta, 5 kuukautta sitten #8655

  • Lasu
  • POISSA
  • Viestit: 76
Moro !!
Näin Tulli:

Muuttoajoneuvojen tuonti Suomeen

Autoverolain muutos 1.1.2015

Autoverolakiin on tehty muutoksia, jotka tulivat voimaan 1.1.2015. Muuttajien ajoneuvoja koskevat maahanmuuton yhteydessä myönnettävät veronalennukset on poistettu.

Viimeistään 31.12.2017 Suomeen muuttava henkilö voi saada veronalennuksen nykyisin edellytyksin, jos muuttoajoneuvona verotettava ajoneuvo on rekisteröity muuttajan käyttöön tai sen hankinnasta on tehty sitova ostosopimus viimeistään 31.12.2014. Niihin muuttoajoneuvoihin, joiden veroa on alennettu, sovelletaan edelleen säännöksiä, jotka rajoittavat ajoneuvon myymistä tai luovuttamista veroa maksamatta.

Lue tarkemmat tiedot oikeanpuoleisesta infolaatikosta.

>> Finlex, autoverolaki
Muuttoajoneuvojen tuonti Suomeen

Ajoneuvosta on pääsääntöisesti tehtävä Tullille autoveroilmoitus, jos se otetaan Suomessa liikennekäyttöön. EU:n ulkopuolelta tuotavista ajoneuvoista Tulli tekee autoverotuksen lisäksi erillisen tullauspäätöksen, jossa vahvistetaan tullittomuus ja arvonlisäverottomuus.

Ajoneuvo voidaan verottaa Suomessa muuttotavarana. Veronalennuksen määrä on enintään 13 450 euroa. Veronalennus myönnetään vain yhdelle ajoneuvolle, siis esimerkiksi yhdelle autolle, yhdelle pakettiautolle tai yhdelle moottoripyörälle kerrallaan.
Veronalennus voidaan myöntää seuraavin edellytyksin

Yksityishenkilö tuo ajoneuvon omaan käyttöönsä.
Ajoneuvon tuoja on maahanmuuttaja.
Henkilö on välittömästi ennen muuttoaan ollut ulkomailla yhtäjaksoisesti vähintään vuoden ajan.
Ajoneuvo on välittömästi ennen muuttoa ollut muuttajan tai hänen aviopuolisonsa omistuksessa tai omistukseen johtavassa hallinnassa ja muuttajan käytössä vähintään kuuden kuukauden ajan.
Ajoneuvo on tuotu muuton yhteydessä. Ajoneuvo katsotaan muuton yhteydessä tuoduksi, jos se tuodaan Suomeen 12 kuukauden kuluessa henkilön muutosta tai enintään kolme kuukautta ennen muuttoa. Lisäksi ajoneuvo tulee ilmoittaa verotettavaksi 18 kuukauden kuluessa muutosta.
Muuttaja on oleskellut Suomessa muuttoa edeltävän vuoden aikana vain tilapäisesti. Jos oleskelu on johtunut tavanomaisesta lomamatkasta tai siihen rinnastettavasta syystä, oleskelu voidaan katsoa tilapäiseksi, mikäli se on kestänyt enintään 72 päivää. Satunnainen työskentely voidaan katsoa tilapäiseksi, jos Suomessa oleskelu on rajoittunut 40–50 päivään.Tilapäinen oleskelu voi kokonaisuudessaan kestää enintään 72 päivää. Mainittu määrä voidaan ylittää vain pakottavasta syystä.
Henkilö, joka on aiemmin asunut Suomessa, ei ole muuttoaan edeltävän vuoden aikana ollut päätoiminen opiskelija.
Jos muuttaja on aikaisemmin tuonut maahan alennetulla verolla tai verotta ajoneuvon, sen verottomalle luovutukselle säädetty tai määrätty määräaika on päättynyt ennen muuttoa Suomeen.
  • Sivu:
  • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.08 sekuntia