Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus Salasana: Muista minut
  • Sivu:
  • 1

AIHE: eurooppalainen sairaanhoitokortti ja lääkärissä kä

eurooppalainen sairaanhoitokortti ja lääkärissä kä 10 vuotta, 4 kuukautta sitten #4972

  • jji
  • POISSA
  • Viestit: 8
Muutamme Brysseliin puoleksi vuodeksi ja pysymme Suomen sosiaaliturvan piirissä. Tiedän, että meidän tulee hakea KELAsta Eurooppalaiset sairaanhoitokortit. Miten käytännössä toimitaan, jos hoitoa tarvitaan? Liittyvätkö Suomen sosiaaliturvan piirissä olevatkin johonkin mutualitetiin? Miten lasten kanssa toimitaan? Meillä on kaksi pientä lasta ja maternellien kyselylomakkeissa kyseltiin omaa lääkäriä. Miten siellä löytää oman lääkärin lapselle? Voiko vain soittaa jollekin lääkärille ja näyttää vastaanotolla Eurooppalaista sairaanhoitokorttia samalla kun maksaa? Saako maksusta osan takaisin? Jos saa, niin kuinka suuren osan ja mistä korvaukset haetaan??

Vs:eurooppalainen sairaanhoitokortti ja lääkärissä kä 10 vuotta, 4 kuukautta sitten #4974

Teidän täytyy liittyä paikalliseen mutueleen ja toimittaa eurooppalaiset sairaanhoitokortit sinne (myös lasten).Jokainen teistä (myös lapset) saavat SIS-kortin jolla saa korvauksen suoraan mm. apteekista. Mutuelista saa vignettejä joilla saa korvauksen suoraan mm. laboratoriokokeista. Läkärin joutuu yleensä maksamaan itse ja hakemaan korvausta jälkikäteen.

Yleislääkärin suosituskorvaus taitaa tällä hetkellä olle n. 28 €, mutta käytännössä monet lääkärit pyytävät enemmän. Lääkärin voi valita ihan itse. Lapsille kannattaa valita joko oikea lastenlääkäri tai sitten suomalainen yleislääkäri joka osaa seurata suomalaista neuvolasysteemiä. (Suomalainen lääkäri voi olla kätevämpi jos aikoo palata puolen vuoden jälkeen takaisin Suomeen.)

Tietysti jokaisella työpaikalla on myös jotain omia systeemejä jotka kannattaa selvittää ennen kuin liittyy itse mihinkään vakuutukseen. Esim. ulkoministeriöllä ja EU:lla on ihan omat kuviot.

Vs:eurooppalainen sairaanhoitokortti ja lääkärissä kä 10 vuotta, 4 kuukautta sitten #4978

Taalla syrjaseudulle laakarireissu maksaa vain 22€ myos jos tulee kotiin, antaa reseptimaarayksenkin ilman laskua, koska on omalaakrimme ja tuntee meidat. Miehellani on eri laakri oma laaakrina ja lapset kayttavat sairaalan lasten laakaria (kateva, jos jotakin vakavampaa sattu ,kaikki sujuu nopeasti sairaalassa tuttun laakarin kautta).

Maksusta saa parin paivan kuluessa mutuellireissusta korvauksen pankitilille, korvaus on "suuri" eli et maksa montaakaan euroa itse per visiitti, hammashoito on ilmaista alle 12v, nain alueellamme.

Vs:eurooppalainen sairaanhoitokortti ja lääkärissä kä 10 vuotta, 4 kuukautta sitten #4982

  • jji
  • POISSA
  • Viestit: 8
Kiitoksia neuvoista. Alue johon muutamme on 1000 Brussels. Asuntomme on Rue des Eburonsilla. Osaisiko joku vielä neuvoa, että mikä mutuel olisi hyvä ja mistä sieltä voisi löytää Suomalaisen yleislääkärin.

Vs:eurooppalainen sairaanhoitokortti ja lääkärissä kä 10 vuotta, 4 kuukautta sitten #4984

Meillä oli Partena ja olimme siihen tyytyväisiä. Ymmärtääkseni se ei kuitenkaan ole halvimmasta päästä...kai. Nykyään emme tarvitse enää Mutuelia.

Suomalaiset lääkärit ilmoittavat jokaisessa Parlöörissä (Suomi-klubin oma lehti). Laitan yhteystiedot seuraavaan viestiin jos ylläpito haluaa poistaa ne täältä. (En tiedä saisiko niitä laittaa.)

Vs:eurooppalainen sairaanhoitokortti ja lääkärissä kä 10 vuotta, 4 kuukautta sitten #4985

Lääkäreitten yhteystiedot:

Sofia Botelho-Karhunen, yleislääkäri
0475-719 683
Val des Seigneurs 78, 1150 Bruxelles (Woluwe-Saint-Pierre)

Virva-Riitta Juurmaa Salmelin, lääketieteen lisensiaatti
02-7715 336
Av. de l'Escrime 97, 1150 Bruxelles (Woluwe-Saint-Pierre)
  • Sivu:
  • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.08 sekuntia