Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus Salasana: Muista minut
 • Sivu:
 • 1

AIHE: Pätevä selän neurokirurgi ?

Pätevä selän neurokirurgi ? 5 vuotta, 2 kuukautta sitten #8273

 • J.K
 • POISSA
 • Viestit: 15
Ottaisin mieluusti vastaan tietoa hyvämaineisesta ja todella pätevästä neurokirurgista (yksikössä että monikossa), joka on keskittynyt _s e l k ä l e i k k a u k s i i n_, sekä mahdollisesti selkiin erikotuneista klinikoista.

Haussa ei ole pelkkä ortopedinen klinikka vaan selkiin liittyvän kattavan tieto-taidon omaava paikka jossa kaikki tarvittava olisi mieluusti saman katon alla. Taitavat tosin silloin olla useimmiten yliopistollisia sairaaloita.

Mieluusti ranskaaa puhuva neurokirurgi, jotta voisi paremmin kommunikoida. Tällä hetkellä olen Leuvenin tuntumassa.

Suomessa alalla lienee edelleen paras mahdollinen paikka selkäleikauksiin on Sairaala Orton Helsingissä www.sairaalaorton.fi/fi/ joskaan siitä ei kohdallani ole apua.

Oheisella foorumilla www.mal-au-dos.be/operation-du-dos/ muuan henkilö oli ollut tyytyväineen saamaansa leikkaushoitoon vuonna 2008: le Prof De Witte Olivier à Erasme à Bruxelles. Kuitenkin jokainen tapaus ja tilanne on hyvin yksilölinen.

Tällä hetkellä olen stand by tilantessa ja jos tilanne ei konservatiivisin metodein (kipulääkkeet ja tulehdussellaiset, lepo & kevyt liikkuminen) muutamassa viikossa korjaannu, niin sitten tulisi palata takaisin Leuvenin Gasthuisbergiin www.uzleuven.be/ jossa jouduin urgentissa käymään.

Mikäli lopulta leikkaukseen joutuisi (ei ensimmäinen), jonka toivon välttäväni, niin silloin on erittäin tärkeää päästä mahdollisimman osaaviin käsiin, neurokirurgi & ortopedi, joka on kaiken A ja O hyvin kompleksisen toimenpiteen onnistumisen kannalta.

Siksi koetan nyt edeltä käsin kartoittaa ja saada infoa eri vaihtoehdoista, sekä mahdollisesti käydä jo nyt edeltä konsultaatiossa useamman mielipiteen saamiseksi (kunhan saan x-rayni käsiini).

Ps. Räikkönen kohtalontoveri, joka tosin suunnittelee olevansa täydessä tikissä ensi kauteen: www.iltalehti.fi/formulat/2013111117706586_fo.shtml
Viimeksi muokattu: 5 vuotta, 2 kuukautta sitten Kirjoitti: J.K.

Vs: Pätevä selän neurokirurgi ? 5 vuotta, 1 kuukausi sitten #8286

Hei,

Minulla oli pari vuotta sitten selkäleikkausmahdollisuus edessä, ja silloin selkälääkärini-urheilulääkäri (jonka nimeä en nyt muista) suositteli ehdottomasti tuota samaista De Witteä. Uskomatonta kyllä, Reijo Karppinen Kuntoutus Karppisesta sai selkäni kuntoon kolmella käynnillä (!), vaikka olin jo juossut useammalla lääkärillä, kinellä, osteopaatilla ja Kiropraktikolla, syönyt valtavat määrät kipulääkkeitä ja ollut kykenemätön istumaan kuukausiin. Lääkärit pitivät leikkausta välttämättömänä tosiasiana.

Vs: Pätevä selän neurokirurgi ? 5 vuotta, 1 kuukausi sitten #8291

 • J.K
 • POISSA
 • Viestit: 15
Koetan lähettää viestiä linkkeineen, mutta tulee pelkkä blankko lopputuloksena (nyt Opera käytössä). Aiemminkin ollut sama ongelmatilanne silloin kun viestissä on mukana linkkejä.

Kokeilin vaihtoehtoa, vastaa, vastaa aiheeseen ja pikavastausta. Lopputuloksena pelkkä blankko.

04.12.2013 Lisäys & päivitys. Jostakin syystä normaalein linkein varustettu viesti ei suostunut menemään lainkaan läpi. Linkit eivät olleet pitkiä.

URL-osoitteen lyhennyksellä ( kuvaton.com/u/index.php ) viestin lähetys oli mahdollinen. Tuo osoitteen lyhennys-sivu on sinänsä kätevä jos kyseessä on kovin pitkä URL-osoite.
Viimeksi muokattu: 5 vuotta, 1 kuukausi sitten Kirjoitti: J.K.

Vs: Pätevä selän neurokirurgi ? 5 vuotta, 1 kuukausi sitten #8292

 • J.K
 • POISSA
 • Viestit: 15
Mukava kuulla, että kohdallasi tilanne korjaantui ilman kirurgisen hoidon tarvetta. Toisinaan osaavat olla hyvinkin vaikeita tilanteita ja siksi olisikin tärkeää löytää pätevät lääkärit ja tarvittavan perusteelliset tutkimukset.

Sitten mikäli jollekin leikkaus olisi viimeinen vaihtoehto, niin mahdollisuuksien mukaan edeltä toimijoiden maineen selvittäminen ja suoraan konsultaatio jotta pääsisi parhaisiin mahdollisiin käsiin (akuutit kiireistä leikkausta vaativat hätätilanteet / tapaturmat erikseen).

On yksi hyvä sulka lisää De Witten kuvaton.com/u/yzU maineelle kun selkä- urheiluläakärikin häntä on suositellut, sillä viimeksimainittu aktiivisesti toimii tuolla alueella ja kohtaa melko paljon selkävaivaisia ja heidän hoitojensa lopputuloksia. Kaikki toki ovat yksilöitä ja tapauksen vaihtelevat.

Ohessa edelleen yksi hänen operoimansa (2/2013), joka on ollut erityisen tyytyväinen lopputulokseen:

- kuvaton.com/u/yzz

Myös kokemukset tai vinkit hyvämaineisista ortopedi-kirurgeista voisivat olla hyödyllisiä.

Eräs yleislääkäri suositteli Antverpenin tuntumassa vaikuttavaa neurokirurgi Ricky Rasschaertia www.uza.be/persoon/dr-ricky-rasschaert josta voisi olla apua jollekin Flaamin puolella vaikuttavalle. Itse en äkikseen hänen maineestaan sen enempää löytänyt.

Alla varsin hyvä yhteenveto / kooste nikama-välilevyongelmista ja niiden hoitotavoista. Suurin osa välilevypullistumista korjaantuu ajan kanssa konservatiivisellä metodilla.

- kuvaton.com/u/yzs

Ps. Aluksi ajattelin pyytää avauksen poistamista mikäli tilanne alkaa korjaantua, mutta parempi, että jää paikalleen sillä siitä voi olla myöhemmin apua toisillekin varsinkin jos ketjuun jossakin vaiheesa tulee lisää vinkkejä eri vaihtoehdoista tarkistettavaksi.

Ps2. Viesti on kirjoitettu 04.12.2013 mutta sen päivämääräksi jäi ei onnistunut aiemman blankkosivun pvm.
Viimeksi muokattu: 5 vuotta, 1 kuukausi sitten Kirjoitti: J.K.
 • Sivu:
 • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.13 sekuntia