Etsi sivustolta


Kirjaudu jäsensivuille

Jos sinulla ei ole tunnusta tai tunnuksesi ei toimi, ota yhteyttä ylläpitoon. Tunnuksia ei luoda automaattisesti.
Foorumille tarvitset eri tunnukset. Rekisteröidy foorumisivustolla.
 
Keitä me suomi-klubilaiset olemme Tulosta Sähköposti

Suomi-Klubi a.s.b.l. on Belgiassa rekisteröity voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia yhdyselimenä Belgian suomalaisten välillä helpottaakseen heidän sopeutumistaan paikalliseen elämään, ylläpitää siteitä Suomeen ja sen kulttuurielämään sekä huolehtia belgiansuomalaisten edunvalvonnasta ulkosuomalaisasioissa.

Meitä suomi-klubilaisia on nykyään noin 550 jäsentalouden verran. Henkilömääränä se tarkoittaa noin 1500 belgiansuomalaista.

Klubi perustettiin 4.1.1979 ja on vuosikymmenten aikana kehittynyt merkittäväksi ulkosuomalaisyhteisöksi. Suomi-Klubi toimii yhteistyössä Suomi-Seuran, Ulkosuomalaisparlamentin (USP) sekä Belgiassa toimivien muiden suomalaisten tahojen kanssa.

Yhdistystä pyörittää aina kahdeksi vuodeksi valittava johtokunta ja sen lisäksi muut vapaaehtoiset, kuten urheilu- ja harrastekerhojen vetäjät. Klubin toiminta rahoitetaan pääasiassa jäsenmaksuin ja julkaisutoiminnasta saatavin mainostuloin. Kaikki vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet aktiiviset puuhaihmiset ovat tervetulleita ylläpitämään klubitoimintaa.

Suomi-Klubin vuosikokous järjestetään vuosittain maaliskuussa. Se on tarkoitettu kaikille yhdistyksen jäsenille ja siellä tehdään kaikki klubin suuret linjaukset.

Tutustu klubin jäsenyyteen, sääntöihin ja johtokuntaan.

 

Monipuolista klubitoimintaa

Yhdistys ylläpitää belgiansuomalaisten omaa Foorumi-keskustelupalstaa, jonne suomalaiset mukaanlukien ei-klubilaiset voivat jättää vaikkapa asunnonhakuilmoituksia tai tiedustella esimerkiksi voisiko joku suositella mistä Belgiasta löytyisi hyvä lääkäri. Tutustu Foorumiin.

Klubilla toimii monia sekä aikuisille, että lapsille tarkoitettuja urheilu- ja harrastekerhoja. Ne ovat mainioita paikkoja verkostoitua muiden belgiansuomalaisten kanssa. Vuoden mittaan yhdistys myös järjestää paljon erilaisia tapahtumia, retkiä, infotilaisuuksia ynnä muuta toimintaa aina ajankohtaisten suomalaisten tai paikallisten teemojen mukaan. Niitä ovat esimerkiksi vappu- ja puurojuhlat sekä olut- ja samppanjaretket. Tutustu kerho-, tapahtuma- ja retkitoimintaan.

Suomi-Klubin toimittama Tervetuloa Belgiaan -opas on puolestaan kätevä starttipaketti kenelle tahansa, niin tilapäisesti kuin pysyvästikin maahan muuttavalle suomalaiselle. Siinä käydään kattavasti läpi monia maahanmuuttoon liittyviä käytännön asioita sekä tarjotaan vinkkejä mistä aloittaa perehtyminen paikalliseen elämänmenoon. Tutustu Tervetuloa Belgiaan -oppaaseen.

Lukemalla taas yhdistyksen toimittamaa Parlööri-lehteä pysyy helposti kärryillä siitä mitä muille belgiansuomalaisille kuuluu. Yhdeksän kertaa vuodessa ilmestyvä lehti pitää lukijansa ajan tasalla myös yleisesti ulkosuomalaisille tärkeistä asioista, kuten lakimuutoksista ja viranomaistiedotteista. Tutustu Parlööriin.

Klubi tiedottaa ajankohtaisista asioista myös sähköpostiryhmä Klubilaisen välityksellä. Tutustu Klubilaiseen.

Lisäksi yhdistys neuvottelee jäsenilleen jäsenalennuksia eri palveluntarjoajilta. Tutustu jäsenalennuksiin.

Klubin kotisivujen, Tervetuloa Belgiaan -oppaan, Parlöörin ja Klubilaisen ohella Suomi-Klubin viestintä kattaa klubin Facebook-sivun ja klubilaisten jäsensivut (kirjautuminen kotisivujen vasemmasta alakulmasta).

Tervetuloa Suomi-Klubille!