Yhteisjamit vaihtuivat etäbändimusisointiin

25.5.2020

Belgian suomalaisten hyvin tuntemat musikantit Antti Maunu ja Jari-Matti Riiheläinen ovat omalta osaltaan musiikin voimin huolehtineet suomalaisyhteisön hyvinvoinnista koronakevään aikana. Rajoitusten myötä musisoinnista on yllättäen tullut maailmanlaajuista.

Vaikka musiikki ei olekaan Antin ja Jari-Matin päätyö, ovat he aina olleet aktiivisia musiikintekijöitä ja -esittäjiä. Niinpä onkin luonnollista, että he eivät ole antaneet kokoontumisrajoitusten estää musisointia myöskään korona-aikana.

-          Paitsi että musisointi on ylipäänsä mukavaa tekemistä, on ollut mahtavaa huomata ja oppia, että yhteistyötä voi tehdä uudella tavalla eri puolilla maailmaa asuvien soittajien kanssa, Antti huomauttaa.

Teknistäkin osaamista on pitänyt päivittää.

-          Olen värkkäillyt erilaisten audio- ja video-ohjelmien kanssa ja huomannut, että kotikonsteilla ja maalaisjärjellä pärjää pitkälle, rohkaisee Jari-Matti muita musiikintekijöitä.

Globaalin yhteistyön tuloksena on You Tubessa julkaistu karanteenijazz-videoita Belgiassa, Suomessa ja Espanjassa asuvien soittajien kanssa. Lockdown-bändi on versioinut muun muassa Kolmannen naisen kappaleen Tästä asti aikaa ja J. Karjalaisen biisin Sekaisin.

Antti Maunu harrastaa myös maalausta; tässä hänen musiikkiaiheinen maalauksensa.

Belgian suomalaisia on ilahdutettu myös vappuvalssipotpurilla, kylläkin uusin ja ajankohtaisin koronasanoituksin. Antti on lisäksi vetänyt Facebook-livessä yhteislaulu- ja toivelaulutapahtumia niin vappulaulujen kuin euroviisujenkin merkeissä.

Korona-ajan jälkeen Antti ja Jari-Matti lupaavat taas järjestää varsinaisia jami-iltoja, mutta ihan kokonaan he eivät hylkää myöskään etämusisointia nyt, kun on opittu, että musiikin tekeminen ei ole paikkakunnasta – tai rajoista – kiinni.

Rajojen avautumista ja rajoitusten loppumista joudumme kaiketi vielä odottamaan, joten toivottavasti pääsemme laulamaan yhdessä etänä Antin ja Jari-Matin kanssa taas juhannuksena!

Kuuntele tästä karanteenibändin esittämänä jazz-versiona J. Karjalaisen Sekaisin

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.