Tervetuloa mukaan Suomi-Klubin toimintaan!

Suomi-Klubi a.s.b.l. on Belgiassa rekisteröity voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia yhdyselimenä Belgian suomalaisten välillä, helpottaa heidän sopeutumistaan paikalliseen elämään, ylläpitää siteitä Suomeen ja sen kulttuurielämään sekä huolehtia belgiansuomalaisten edunvalvonnasta ulkosuomalaisasioissa.

Yhdistys

Meitä suomiklubilaisia on nykyään noin 350 jäsentalouden verran. Henkilömääränä se tarkoittaa noin 1400 belgiansuomalaista.

Klubi perustettiin 4.1.1979 ja se on vuosikymmenten aikana kehittynyt merkittäväksi ulkosuomalaisyhteisöksi. Suomi-Klubi toimii yhteistyössä Suomi-Seuran, Ulkosuomalaisparlamentin (USP) sekä Belgiassa toimivien muiden suomalaisten tahojen kanssa.

Yhdistystä pyörittää aina kahdeksi vuodeksi valittava johtokunta ja sen lisäksi joukko muita vapaaehtoisia, kuten urheilu- ja harrastekerhojen vetäjät. Klubin toiminta rahoitetaan pääasiassa jäsenmaksuin ja mainostuloin. Kaikki vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet aktiiviset puuhaihmiset ovat tervetulleita ylläpitämään klubitoimintaa.

Suomi-Klubin vuosikokous järjestetään vuosittain maaliskuussa. Se on tarkoitettu kaikille yhdistyksen jäsenille ja siellä tehdään kaikki klubin suuret linjaukset.

Tutustu klubin jäsenyyteen, sääntöihin ja johtokuntaan.

Toimintaa jäsenille

Klubilla toimii monia sekä aikuisille, että lapsille tarkoitettuja urheilu- ja harrastekerhoja. Ne ovat mainioita paikkoja verkostoitua muiden belgiansuomalaisten kanssa. Vuoden mittaan yhdistys myös järjestää erilaisia tapahtumia, retkiä, infotilaisuuksia ynnä muuta toimintaa aina ajankohtaisten suomalaisten tai paikallisten teemojen mukaan. Niitä ovat esimerkiksi vappu- ja puurojuhlat sekä olut- ja samppanjaretket. Tutustu kerho- ja tapahtumatoimintaan.

Verkkosivujensa lisäksi klubi tiedottaa ajankohtaisista asioista Facebook-sivullaan.

Lisäksi yhdistys neuvottelee jäsenilleen jäsenalennuksia eri palveluntarjoajilta. Tämänhetkiset jäsenalennukset löydät jäsensivuiltamme.