Iloisia jälleennäkemisiä ja kevätriemua

3.5.2022

Manneken Pisin lakittajat Niilo Sirén ja Nea Katainen hoitivat luottotehtävänsä hienosti. Kuva: Rauli Albert.

Vappu on perinteinen suomalainen karnevaalijuhla kevään tulon kunniaksi. Jos sää on suotuisa, juhlitaan kevättä sankoin joukoin ulkosalla. 

Heikommissa sääolosuhteissa pakolliset juhlaseremoniat hoidetaan pikaisesti sään armoilla ja sitten suunnataan sisätiloihin. Vappu on Belgiassa melko usein aurinkoinen, joten Belgian suomalaisten ei useimmitenkaan tarvitse spekuloida sääasiaa ja jos sadetta on luvassa, se ei menoa häiritse. Sääolosuhteiden sijaan Suomi-Klubin johtokunta jännitti tänä vuonna saadaanko Manneken Pisin lakitukseen virallinen lupa, tuleeko kukaan paikalle... ja entäs sitten jatkot Chaloupe d’Or’issa???

Iloisia vapunviettäjiä odottamassa Manneken Pisin lakitusta. Kuva: Manneken Pisin virallinen pukija Nicolas Edelman.

Asioilla on tapana järjestyä... Kymmenen minuttia ennen lakitusta oli Manneken Pisin luo kerääntynyt jo runsaslukuinen Suomi-yhteisö odottamaan seremonian alkua. ”Pissaavan pikkumiehen” virallinen puvustaja Nicolas kurvaisi paikalle potkulaudallaan juuri parahiksi avaamaan suihkulähteen portin ja luovuttamaan minikokoisen ylioppilaslakin lakittajille. Lakittajat Nea Katainen ja Niilo Sirén hoitivat Manneken Pisin lakituksen kuin vanhat konkarit konsanaan! Gaudeamus Igitur raikasi ja kuohujuomat poksuivat.

Suomi-Klubin vappujuhlinta jatkui perinteiden mukaisesti Chaloupe d’Or’issa ja tunnelma kohosi kattoon mahtavan bändin - Kari Antila, Jari-Matti Riiheläinen, Juha Murto, Ivan Chaer Guaranu-Kaiowà ja laulajana Sami Rinne - ansiosta. Suomi-Klubi kuoharit tekivät kauppansa, tanssilattia notkui ja illanviettäjien kasvoilla karehti hymy! Kolmen vuoden tauon jälkeen vappuperinne on jälleen hengissä ja voimissaan. Tätä oli odotettu!

Juhlassa oli myös voimakas uuden alun tuntu! Karanteenit ja eristys ovat toistaiseksi jääneet taa ja tulevaisuudessa häämöttää mahdollisuus erilaisille uusille tapahtumille ja yhdessäololle. Iloinen ilta inspiroi, ja juhlinnan ohessa monenlaisia ehdotuksia heitettiin ilmoille tulevia Suomi-Klubin aktiviteetteja varten! Seuraavaksi ideat siirtyvät arviointiin ja siitä toteutusvaiheeseen... Suomiklubilaiset pysykäähän siis kuulolla!

Seuraava klubin aktiviteetti on keskiviikon Aperot Aloftissa keskiviikkona 4.5. ja kupliva kevätretki samppanjaostoksille Mettlachiin ja Luxemburgiin 11.6. Kaikki mukaan!